Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Detské sny v poľných podmienkach – Štvorlístok na návšteve bvrps Zvolen


Detské sny v poľných podmienkach – Štvorlístok na návšteve bvrps Zvolen
Školský rok ubehol ako voda a znova je tu čas letných prázdnin. Slnko, teplo a voda láka ľudí na dovolenky k moru či do hôr a deti do letných táborov. Aj občianske združenie Štvorlístok deťom už dlhé roky organizuje bezplatné letné tábory pre týrane deti, deti zo sociálne odkázaných rodín a deti, ktoré postihli tragické udalosti v rodine.
V rámci tohto tábora každoročne s občianskym združením spolupracuje aj brigáda velenia, riadenia a prieskumu Zvolen a zmiešané krídlo Sliač. Spoločne pripravujú deťom celodenný program v rámci ktorého sa deti zoznámia s činnosťou profesionálnych vojakov, technikou, výstrojou. Inak to nebolo ani tento rok.
Dňa 3. júla 2013 v ranných hodinách obsadili priestory Kasární SNP vo Zvolene desiatky detí na ktoré však už čakali pripravený profesionálny vojaci zvolenskej brigády a zmiešaného krídla Sliač aby im čo najviac spríjemnili deň a postarali sa o zábavu a dobrú náladu.
 Okrem statických ukážok techniky a výzbroje si deti mohli pozrieť prípravu gulášu v poľnej kuchyni, odvážnejší dokonca aj pomôcť pri varení. Niet pochýb, že takýto obed pripravený pod vojenským stanom chutil omnoho viac ako v jedálni, ktorú poznajú zo školy. Veľkému úspechu sa tešili kynologické ukážky, zásah hasičskej jednotky, streľba zo vzduchoviek a samopalu, dynamické ukážky modelárov vo vzduchu alebo na zemi či „sokoliari“ z biologickej ochrany letiska Sliač. Veľkým prínosom do budúcna budú určite poznatky o podávaní prvej pomoci od príslušníkov zdravotníckej služby ale aj možnosť vyskúšať si záchranné vybavenie a výstroj. Záver programu patril penovej šou, ktorá vytvorila pre deti pomyselnú veľkú bielu perinu. Aby nebol nikto ukrátený pre istotu dvakrát.
Dobrý pocit, ktorý zostal všetkým zúčastneným z tejto akcie zostane určite na dlhú dobu v pamäti. To že sa zabavil každý či už dieťa alebo vojak je jasne vidieť v priloženej fotogalérii. Zostáva veriť, že tradícia pomoci pri organizovaní tohto typu aktivít zostane v budúcnosti zachovaná a že profesionálni vojaci vzdušných síl Slovenskej republiky sa budú naďalej podieľať na napĺňaní motta akým je aj to pod hlavičkou OZ Štvorlístok deťom: „Pomôžte nám plniť detské sny“.
 


Autor: bvrps , Foto: rtm. Martin BOHÁČ - Dátum: 04.07.2013
Čítanosť: 11082
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share