Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Štvorlístok a deti z tábora v kasárňach na Podborovej


Štvorlístok a deti z tábora v kasárňach na Podborovej

Pestrý program detského tábora, organizovaného hlavným vedúcim Patrikom Hermanom a občianskym združením Štvorlístok deťom, má už dlhodobo svoje nezastupiteľné miesto aj v priestoroch Kasární SNP vo Zvolene.

Dobrá spolupráca s týmto občianskym združením aj tento rok vyústila k zorganizovaniu ukážky práce profesionálnych vojakov v rámci detského tábora pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia, siroty a polosiroty.

Dňa 7. júla 2014 sa už v ranných hodinách na sídlisku Podborová ozýval detský spev a pieseň „My sme smelí vojaci, šable - pušky máme....“. To mladí účastníci tábora prichádzali s veľkým očakávaním ku kasárňam, v ktorých má svoje sídlo velenie brigády velenia, riadenia a prieskumu. Ich prekvapené a šťastné úsmevy prezrádzali nadšenie už pri prvom zazretí vojenskej techniky. Pred obhliadkou statických ukážok techniky ich však čakalo prekvapenie v podobe dynamickej časti programu v podaní príslušníkov Zmiešaného krídla Sliač.

Po kynologickej ukážke štvornohých ochrancov si deti vyskúšali, aké ťažké je vycvičiť služobné psy, ale zároveň sa s nimi mohli aj pomaznať. V programe nasledovala vytúžená prehliadka áut, vyskúšanie si vojenského výstroja a výzbroje, streľba zo vzduchovky, ale aj skúška podávania prvej pomoci s pomocou príslušníkov zdravotníckej služby. Odvaha nechýbala deťom ani pri sokoliarovi. Ten ich zaujal rozprávaním o sokoloch a kto sa nebál, mohol si sokola aj podržať.

Záver patril hasičskej jednotke a obľúbenej penovej šou, pri ktorej si svoju súčinnosť vyskúšali hasiči zmiešaného krídla Sliač a Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen.

Guláš pod vojenským stanom po týchto zážitkoch chutil neuveriteľne a kuchári zožali úspech a množstvo poďakovaní. Detské sny boli v tento deň naplnené, všetci odchádzali zo zaujímavej akcie s pocitom spokojnosti a slová“ „Až vyrastiem, aj ja budem vojakom,“ z tejto prezentačnej akcie hovoria za všetko.

Fotogaléria:
http://www.vvzs.mil.sk/4086/?album=1108




Autor: bvrps , Foto: bvrps - Dátum: 08.07.2014
Čítanosť: 9845
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share