Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

SNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠ


SNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠ

Skratka Slovenského národného povstania a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov Základnej školy Martina Rázusa zo sídliska Zlatý Potok vo Zvolene boli hlavným motívom pestrých aktivít v Stredisku kultúrno – osvetových činností v kasárňach SNP vo Zvolene.

Žiaci základnej školy, s ktorými sa profesionálni vojaci Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen pravidelne stretávajú na spomienkových aktoch kladenia vencov na ústredných vojenských cintorínoch na Zlatom Potoku vo Zvolene mali vyučovacie dni 12. a 14. mája 2015 výraznou mierou spestrené. Návšteva kasární, ktorá pozostávala z ukážky práce vojenskej polície, sokoliara s informáciami o biologickej ochrane letísk, vojenského výstroja a výzbroje jednotlivca, boli sprievodnými prezentačnými časťami dňa.

Tým hlavným bodom programu bola osvetová prednáška náčelníka strediska majora Zdenka Baranca zameraná na dôležitosť pripomínania si 2. svetovej vojny a odkazu Slovenského národného povstania.

Pestrý program doplnili spoluorganizačne šermiari záujmového klubu VIR FORTIS pri SKOČ a inšpektor preventista Mestskej polície vo Zvolene pán Jozef Michalík.

Záštitu nad akciou zameranou na odovzdávanie odkazu boja proti fašizmu a rozvíjania národných a vojenských tradícií v prospech mladej generácie prevzal pri príležitosti 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny predseda oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov vo Zvolene.


SNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠSNP a tradície ozbrojených síl SR pre žiakov ZŠ

Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: por. Marian Dolník - Dátum: 22.05.2015
Čítanosť: 5956
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share