Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Kasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmi


Kasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmi
Profesionálni vojaci z brigády velenia, riadenia a prieskumu vo Zvolene v spolupráci s hasičmi a kynológmi zo zmiešaného krídla Sliač prezentovali 1. júla 2015 v Kasárňach SNP svoju prácu na ďalšom ročníku detského tábora pre týrané deti a detí zo sociálne odkázaných, či s tragickými udalosťami spätých rodín, ktorý organizuje občianske združenie „Štvorlístok deťom“.

Príchod viac než stovky detských návštevníkov do Kasární Slovenského národného povstania vo Zvolene sprevádzal pochodový spev s piesňou „... my sme smelí vojaci, šable – flinty máme“. Tie skutočné palné prostriedky z výzbroje vojakov videli až po dynamickej ukážke činnosti psovodov zmiešaného krídla.

Dôležitým bodom programu a zážitkom na dlhú dobu sa stala v horúcom letnom dni originálna osviežujúca sprcha a penová šou v podaní sliačskej vojenskej hasičskej jednotky. Pestrý program, informácie o práci sokoliara a odborné informácie o práci vojakov, ktoré aj napriek času letných prázdnin zostanú v pamäti detských účastníkov tábora a jeho koordinátorov, zavŕšilo podávanie chutného vojenského guláša.

Preklad slova tradícia pochádza z latinského „traditio“, čo predstavuje odovzdávanie, rozprávanie či správu. Tradícia organizovania kvalitných a zmysluplných aktivít, aká bola pripravená vojakmi pre deti jedného z mnohých letných táborov na Slovensku 1. júla, v lete roku 2015, bola jednoznačne potvrdená.

Slovo ďakujeme znelo pri odchode všetkým, ktorí sa na príprave tejto aktivity a jej zabezpečení podieľali.

Kasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmiKasárne vo Zvolene sa naplnili mladými návštevníkmi

Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: bvrps - Dátum: 03.07.2015
Čítanosť: 5925
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share