Preskocit navigáciu

Slávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy útvarov a zariadení


Slávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy útvarov a zariadení

V pondelok 16. októbra sa v priestoroch Sieni cti a slávy Ministerstva obrany SR uskutočnil slávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy Spoločného operačného veliteľstva OS SR, veliteľstiev síl OS SR, Vojenského zdravotníctva OS SR a brigády spoločnej podpory na prvý rok dvojročného výcvikového cyklu.

Schválením plánov sa začína druhý dvojročný výcvikový cyklus útvarov a zariadení ozbrojených síl, kde medzi hlavné línie úsilia patrí zvýšenie operačnej pripravenosti najmä v kontexte aktuálnej bezpečnostnej situácie v blízkom okolí. Spolu s pretavením plánov do reálnej činnosti sa mení aj spôsob riadenia reflektujúci najmä skúsenosti z pôsobenia našich vojakov v aliančných štruktúrach a potreby spružnenia reakcie na často neočakávané úlohy, ktoré ozbrojené sily v minulosti plnili.


Slávnostný ceremoniál začal podaním hlásenia náčelníkovi Generálneho štábu OS SR generálovi Danielovi Zmekovi, po ktorom nasledovala štátna hymna a slávnostný akt podpisovania predložených plánov. Dôstojný priebeh ceremoniálu zabezpečili príslušníci Čestnej stráže OS SR.


Slávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy útvarov a zariadeníSlávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy útvarov a zariadeníSlávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy útvarov a zariadeníSlávnostný ceremoniál schválenia Plánov prípravy útvarov a zariadení

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 17.10.2023
Čítanosť: 2488
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share