Preskocit navigáciu

Účelové zoskupenie MN BG SVK úspešne zavŕšilo intenzívny výcvik


Účelové zoskupenie MN BG SVK úspešne zavŕšilo intenzívny výcvik

V súlade s rotáciami jednotiek v Mnohonárodnej bojovej skupiny v Centre výcviku Lešť prebehla začiatkom mesiaca december 2023 rotácia a striedanie 14 profesionálnych vojakov deklarovaného príspevku účelového zoskupenia Ozbrojených síl v rámci MN BG. Po absolvovaní odborných kurzov, ktoré sú potrebné pre výkon funkcií príslušníkov pozemných síl v rámci ÚZ MN BG SVK bolo neskôr v decembri nasadených ďalších 11 vojakov.

Mínometná čata po dodatočnom vystriedaní vykonávala koncom decembra vlastný výcvik z topografickej prípravy, zdravotníckej prípravy a prípravy v oblasti komunikačno-informačných systémov. V období HOTO českej mínometnej batérie, naša slovenská mínometná čata pokračovala výcvikom z takticko-odbornej prípravy, odbornej prípravy a technickej prípravy. Prvé spoločné cvičenie s českou mínometnou batériou sa uskutočnilo 24. januára 2024 na streľbách z RZ. Následne v súčinnosti s českou mínometnou batériou pokračoval intenzívny výcvik takticko-odbornej prípravy pod vedením veliteľov čiat, ktoré bolo ukončené 9. februára 2024.


Účelové zoskupenie MN BG SVK úspešne zavŕšilo intenzívny výcvik Účelové zoskupenie MN BG SVK úspešne zavŕšilo intenzívny výcvik Účelové zoskupenie MN BG SVK úspešne zavŕšilo intenzívny výcvik

Autor: Ve1.mb , Foto: ÚZ MN BG SVK - Dátum: 16.02.2024
Čítanosť: 926
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share