Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí u Ženijného práporu v Seredi.


Deň otvorených dverí u Ženijného práporu v Seredi.

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí sa dnes uskutočnil v priestoroch Ženijného práporu pozemných síl v Seredi deň otvorených dverí. Akcie sa zúčastnili deti materských a základných škôl zo Serede a blízkeho okolia. Počas statických ukážok techniky  mali deti možnosť zoznámiť sa s technikou, ktorú pri svojej práci využívajú profesionálni vojaci ženijnej odbornosti ako aj s prácou hasičského a záchranného zboru  a mestskej polície. O zábavu bolo postarané bohatým, športovo ladeným programom, počas ktorého si deti dosýta zasúťažili v rôznych zápoleniach zameraných na obratnosť, rýchlosť, či koordináciu. Počas obliekania sa do „maskáčov“, pri preťahovaní sa lanom či pri skákaní vo vreci sa všetci schuti zasmiali. Príslušníci  obväziska si pripravili pre deti ukážky podávania prvej pomoci. Pre záujemcov bola pripravená aj výhliadková jazda na voze ťahanom  konským záprahom. Príjemne unavení návštevníci doplnili svoje sily gulášom, ktorý uvarili kuchári roty podpory velenia. Sme presvedčení, že deň otvorených dverí Ženijného práporu sa deťom páčil a navštívia nás v rovnako hojnom počte aj o rok.

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí odovzdal zástupca veliteľa ženijného práporu v Seredi  major Dalibor Jelínek riaditeľke Domova sociálnych služieb v Štrkovci  Mgr. Márii Tóthovej, ktorá k nám prišla v sprievode svojich zverencov , darčeky od ženistov zo Serede  určené pre chovancov tohto zariadenia.

    Na príprave a realizácii vydarenej akcie sa okrem príslušníkov žpr PS podieľali aj príslušníci  Hasičského a záchranného zboru a  Mestskej polície zo Serede, ktorým ďakujeme za spoluprácu.

www.zpr.mil.sk/1085/fotogaleria.php


MDDMDDMDDMDDMDDMDDMDDMDD

Autor: poručík Martin Ferčák , Foto: poručík Martin Ferčák - Dátum: 01.06.2011
Čítanosť: 15067
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share