Preskocit navigáciu

Získavanie digitálnych stôp


Získavanie digitálnych stôp

V dňoch 22. – 26. 6. 2015 sa uskutočnilo v priestoroch Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov školenie pod názvom „Introductory Digital Forensic Course“, ktoré bolo organizované NATO Centrom výnimočnosti pre kybernetickú ochranu (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence).

Školenie uviedlo analytikov do problematiky digitálnej forenznej analýzy (t.j. získavania digitálnych stôp z výpočtového prostriedku).

Boli precvičené postupy získavania volatilných dát (obraz pamäte PC) a pevného disku počítača. Následná analýza získaných dát slúžila na účely zistenia prítomnosti škodlivého kódu a prípadnej neoprávnenej činnosti užívateľa. V závere sa kurz venoval analýze zachytenej sieťovej prevádzky.

Získané znalosti poslúžia špecialistom ZaSKIS v praxi, pri cvičeniach kybernetickej obrany a ďalšom rozvoji spôsobilostí kybernetickej obrany. Kurzu sa zúčastnili okrem príslušníkov Odboru informačnej bezpečnosti ZaSKIS aj príslušníci ZaMKIS a taktiež tím CSIRT.SK, ktorý je v štruktúrach Ministerstva financií SR.



Autor: ZaSKIS - Dátum: 29.06.2015
Čítanosť: 4969
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share