Preskocit navigáciu

Príslušník VP a jeho činnosť v RS Afganistan


Príslušník VP a jeho činnosť v RS Afganistan

V operácií Result Support (RS) v priestoroch základne HKIA v Kábule, pôsobí jeden príslušník Vojenskej polície v dôstojníckej hodnosti, ktorý poskytuje policajnú podporu pre vyslaných príslušníkov OS SR.

Hlavnými úlohami Vojenskej polície v tejto operácií sú predovšetkým policajná podpora pre jednotku SOAT, dohľad nad dodržiavaním SOP a interných predpisov a nariadení, dohľad nad bezpečnosťou premávky vozidiel, prevencia kriminality, ochrana materiálu, ochrana a sprevádzanie VIP a poradný orgán veliteľovi síl v otázke policajného zabezpečenia. Spolupracujeme s príslušníkmi IMP HKIA a to hlavne pri kontrole batožiny odchádzajúcich a prichádzajúcich príslušníkov Slovcon v priestoroch letiska HKIA, pri ochrane a sprevádzaní VIP a pri kontrolách vykonávaných za pomoci služobnej kynológie K-9 HKIA zameranej na detekciu výbušnín a omamných a psychotropných látok.

V súčasnej dobe vedúce pozície Provost Marshal a Deputy Provost Marshal zastávajú príslušníci DANCOM (Dánskej Vojenskej polície). V rámci súčinnostného stretnutia MP SLOVCON a PM IMP HKIA bola príslušníkom Vojenskej polície navrhnutá možnosť obsadenia ešte 10 voľných tabuľkových miest.


Príslušník VP a jeho činnosť v RS AfganistanPríslušník VP a jeho činnosť v RS Afganistan

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 30.11.2015
Čítanosť: 8309
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share