Preskocit navigáciu

Ochrana kolón


Ochrana kolón

V dňoch 1.2. až 19.2.2016 sa konal v Centre výcviku Lešť Odborný kurz – Ochrana kolón pre 49 príslušníkov VÚ 4444 Hlohovec, ktorý odborne riadil rtm. Peter Toscano z Odboru výcviku a kynológie Vojenskej polície, Vlkanová – Hronsek aj s inštruktormi oddelenia výcviku OVaK VP a pracovnou skupinou CV Lešť.


Cieľom tohto trojtýždňového kurzu bolo od základu vyškoliť frekventantov po teoretickej, taktickej a nakoniec i praktickej stránke zvládnutia činností pri ochrane konvojov.

Významné v tejto oblasti bolo zafixovanie si návykov a zručností pri používaní zbrane, bojovej činnosti, streľbe z idúceho vozidla a ochrany konvoja ako celku.
Príprava spočívala v zdokonalení individuálnych zručností, príprave vozidiel, činnosti pri poškodení vozidiel, používaní spojovacích prostriedkov, dodržiavanie disciplíny, výcviku pri zlákaní do pasce, boju proti nástražným systémom, evakuácia ranených, eskortácia osôb a mnohé iné.

Frekventanti absolvovali toto zamestnanie prvý krát, ochotne pristupovali k plneniu úloh, ktoré im boli zadané a s radosťou ich plnili.
Na základe úspešného absolvovania odborného kurzu im boli vydané osvedčenia o úspešnom absolvovaní odborného kurzu.


Ochrana kolónOchrana kolónOchrana kolónOchrana kolónOchrana kolónOchrana kolón

Autor: VP - Dátum: 15.03.2016
Čítanosť: 7669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share