Preskocit navigáciu

Minister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanom


Minister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanom

Minister obrany Peter Gajdoš dnes v Trenčíne ocenil vojakov a vojenských policajtov, ktorí v uplynulom období zachránili niekomu život, alebo pomohli pri dopravných nehodách.

„Som skutočne hrdý na každého jedného vojaka a vojenského policajta, ktorý takýmto prístupom robí dobré meno celému rezortu obrany. Je to prejav nielen ich profesionality, ale predovšetkým ľudskosti a charakteru. Možno si niekto myslí, že je to samozrejmosť, no pravdou je, že v dnešnej dobe je nezištná pomoc výnimočná. Som ale presvedčený, že správny vojak cíti doslova povinnosť pomôcť občanom v krízovej situácii,“ povedal šéf rezortu obrany.

„Vaša práca je nielen zamestnaním, ale je to aj poslanie. Poslanie, na ktoré máte byť dostatočne pripravení a vycvičení, čo týmito skutkami aj dokazujete. Pretože viete včas a správne zareagovať, profesionálne zasiahnuť v situácii, keď druhí potrebujú nezištnú pomoc a ocitnú sa v núdzi,“ povedal oceneným riaditeľ Vojenskej polície Michal Migát.

Ocenenie od ministra obrany si prevzali nrtm. Radovan Rybanský a nrtm. Miroslav Martiňák, ktorí spozorovali v poli havarované auto s dvoma zranenými mladými ľuďmi. Poskytli im prvú pomoc a boli im psychickou oporou. Potom regulovali premávku a tak na frekventovanej klzkej vozovke v neprehľadnej zákrute znížili riziko vzniku ďalšej dopravnej nehody. Podobne aj vojenskí policajti kpt. Dušan Martiška a rtn. Mariana Králiková poskytli prvú pomoc a usmerňovali dopravu. A to po tom, ako sa 50-ročná vodička nevenovala šoférovaniu, zišla z cesty a prednou časťou vozidla narazila do stĺpu verejného osvetlenia.

Minister Gajdoš poďakoval aj vojenským policajtom, ktorí si na diaľnici všimli horiaci kamión. Nrtm. Roman Olšavský, rtm. Peter Samuhel a rtm. Martin Kvašai privolali záchranné zložky a koordinovali dopravu. Nrtm. Olšavský pomocou hasiacich prístrojov aktívne hasil požiar kamiónu až do príchodu hasičov. Medzi ocenenými bol aj vojenský policajt nrtm. Peter Palák za pomoc cyklistovi, ktorý spadol na zem na okraj cesty a zlomil si kľúčnu kosť. Nrtm. Palák neváhal a odviezol ho do nemocnice, pomáhal mu pri vyšetreniach a kontaktoval príbuzných. Svoje profesionálne zručnosti využil aj nadrotmajster Peter Tuma, ktorý spacifikoval ozbrojeného útočníka počas jedného z letných festivalov.

Pamätné mince a ďakovné listy dostali od ministra obrany aj rotmajster Ľuboš Fides a čatár Martin Drobec, ktorí pomohli neznámej žene v Poľsku počas cvičenia. A slobodník Stepan Kolos a rtm. Eduard Čiesko, ktorí pomohli mladej rodine, ktorá mala dopravnú nehodu.

Zdroj:

http://www.mosr.sk/38513-sk/minister-gajdos-ocenil-vojakov-a-vojenskych-policajtov-za-nezistnu-pomoc-obcanom/

Napísali o nás:

TA3 (video):

http://www.ta3.com/clanok/1092999/minister-gajdos-ocenil-vojakov-ktori-zachranili-ludske-zivoty.html

MO SR (video)

http://www.mod.gov.sk/medialny-archiv/

Internet:

http://www.hlavnespravy.sk/minister-obrany-peter-gajdos-ocenil-vojakov-a-vojenskych-policajtov/848501

 


Minister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanomMinister Gajdoš ocenil vojakov a vojenských policajtov za nezištnú pomoc občanom

Autor: VP - Dátum: 24.10.2016
Čítanosť: 7880
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share