Preskocit navigáciu

Hlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v Bratislave


Hlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v Bratislave

Počas konferencie náčelníkov generálnych štábov krajín strednej Európy sa v utorok 30. januára zišli v priestoroch Ministerstva zahraničných vecí a Európskych záležitostí SR na svojom pravidelnom rokovaní aj hlavní poddôstojníci zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Slovinska, Chorvátska, Rumunska, Bulharska a veliteľstva ozbrojených síl USA v Európe (US EUCOM) spolu s veliacimi poddôstojníkmi Národných gárd USA partnerských štátov jednotlivých účastníkov.
Rokovanie hlavných poddôstojníkov zúčastnených krajín a národných gárd otvoril svojím príhovorom veliteľ ozbrojených síl USA v Európe (US EUCOM). Generál Curtis M. Scaparrotti, ktorý je aj veliteľom spojeneckých síl v Európe a bol organizátor konferencie zdôraznil význam poddôstojníckeho zboru v štruktúrach každých ozbrojených síl v procesoch vzdelávania a tréningu mužstva a poddôstojníkov.
Samotné rokovanie viedol hlavný poddôstojník ozbrojených síl USA v Európe (US EUCOM) šbnrtm. (FLTCM) Cris ADDINGTON a nieslo sa v duchu tradične dobrej spolupráce v stredoeurópskom regióne kde v oblasti výcviku vojsk pravidelne participujú jednotky ozbrojených síl Spojených štátov amerických.
Dobrá spolupráca s našimi partnermi v oblasti vzdelávania a výcviku mužstva a poddôstojníkov vedie aj k rozširovaniu spoločných výcvikových aktivít akou je napríklad Kurz operačného plánovania pre poddôstojníkov (NCO Battle Staff Course) a jeho nasledne rozširovanie o vyšší stupeň“, povedal hlavný poddôstojník OS SR šbnrtm. Vladimír BELUŠ. Kurz je vykonávaný v priestoroch Poddôstojníckej akadémie Martin je za vedenia inštruktorov z Národnej gardy Indiana.
Rokovanie sa okrem rozvoja poddôstojníckeho zboru v oblastiach výcviku a vzdelávania zaoberalo aj témami výmeny inštruktorov či študentov v jednotlivých kurzoch, otázkou budovania vzťahu veliteľ - veliaci poddôstojník či otázkami motivácie PrV počas ich činnej služby.


Hlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v BratislaveHlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v BratislaveHlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v BratislaveHlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v BratislaveHlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v Bratislave 2Hlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v Bratislave 2Hlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v Bratislave 2Hlavní poddôstojníci krajín strednej Európy na konferencii v Bratislave 2

Autor: nrtm. Kucaj GŠ OS SR , Foto: autor - Dátum: 31.01.2018
Čítanosť: 5445
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share